Studentice Pedagoškog fakulteta uzele učešće na Književno-naučnom kolokviju

U okviru XXXIV tradicionalnog međunarodnog festivala Sarajevska zima, na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, 16. marta, održan je Književno-naučni kolokvij povodom 50 godina književnog stvaralaštva Irfana Horozovića.

Uvodničari na kolokviju bili su: Irma Marić (Mostar), Šeherzada Džafić (Bihać), Fahrudin Kujundžić (Sarajevo), Nermin Omranović (Zenica).

Učesnici u kolokviju (razgovor o pročitanome) su profesori i studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, studenti Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću te studenti Filozofskog fakulteta Univerziteta u Zenici.

Svoj doprinos kolokviju dale su i studentice IV godine Odsjeka za bosanski jezik i književnost Ilma Murić, Ana Živković i Kadifa Hilić, koje ističu da im je ovo bilo lijepo i korisno iskustvo. Saznale su dosta o književnom opusu veoma značajnog autora, upoznale ga i imale priliku razgovarati sa njim. Posebnost u svemu tome jesu i poznanstva sa studentima iz Sarajeva i Zenice.

Pored učešća na Naučnom kolokviju, studentice su posjetu Sarajevu iskoristile i za posjetu ostalih kulturnih znamenitosti u ovome gradu u nadi da će ova vrsta aktivnosti biti češća i da će im to omogućiti posjetu i ostalim gradovima u BiH.