Poziv na Mirovni trening za mlade

Poziv na Mirovni trening za mlade

(18-30 godina)

14.06.-20.06.2019.

Sanski Most (Peace farm)

 

Organizacija: Centar za izgradnju mira iz Sanskog Mosta već 14 godina bavi se jačanjem međureligijskog dijaloga, izgradnjom mira i mirovnim dijalogom, edukacijom vjerskih lidera, mladih i mnogim drugim aktivnostima sa mirovnim predznakom. U sklopu projekta „ Izgradnja lokalnih kapaciteta za mir u Krajini“ organizujemo Mirovni trening za mlade sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima. Projekat se provodi u okviru BHRI programa.

Tko se može prijaviti : Punoljetne mlade osobe (18-30 godina) zainteresirane i otvorene za sticanje novih saznanja, iskustava, prijateljstava u cilju izgradnje mira sa područja Bihaća, Cazina, Velike Kladuše, Bosanske Krupe i Bužima.

Ciljevi i sadržaj: Učesnici će prisustvovati  transformativnom sedmodnevnom mirovnom treningu, gdje će ih fasilitatori voditi kroz osnove mirovnog dijaloga, diskusije o identitetu i trajnim posljedicama povijesnog nasilja. Mnoge od aktivnosti povezat će učesnike kao tim te ih učiti da praktikuju principe i metode mira. 

Vrijeme i mjesto: Mirovni trening održat će se od 14. do 20. juna na CIM-ovoj „Bašči mogućnosti“ (Peace farm) u Sanskom Mostu. Učesnici će biti smješteni u prirodnom okruženju, u adekvatnim šatorima predviđenima za ovakve aktivnosti. Troškove prevoza, hrane i smještaja pokriva organizator.

 

Prijaviti se možete tako što ćete vašu popunjenu prijavu poslati na sljedeći mail : selma.mezetovic@unvocim.net

Odabrani kandidati bit će pravovremeno obaviješteni o rezultatima selekcije.