Pedagoški fakultet ispratio 18. generaciju bachelora i 6. generaciju magistranata

Pedagoški fakultet u petak je, 5. 4. 2019. godine ispratio 18. generaciju bachelora i 6. generaciju magistranata Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću. Svečanosti promocije diplomanata su osim nastavnika i saradnika Pedagoškog fakulteta prisustvovali i predstavnici ministarstva obrazovanja USK, menadžmenta Univerziteta te lokalnih vlasti.

Promovirano je ukupno  79 diplomanta: 75 bachelora Pedagoškog fakulteta te četiri magistra koji su u toku godine odbranili svoje master radove na Pedagoškom fakultetu.

Studenti koji su ostvarili najviši prosjek i postigli iznimne rezultate u toku školovanja imali su čast da prvi prime svoje diplome te plakete za ostvarene rezultate. To su:

Ilma Murić – bečler bosanskog jezika sa književnosti i historije koja je u toku studija ostvarila izuzetan prosjek ocjena 9,29 te joj je dodjeljena zlatna plaketa.

Srebrena plaketa dodijeljena je Ameli Veladžić– bečleru matematike i fizike sa prosjekom ocjena 9,06, a Nejra Mesić, bečler matematike i informatike primila je brončanu plaketu – prosjek ocjena 8,94.

Najbolji prosjek na II ciklusu studija i student sa najboljim prosjekom uopće je magistar njemačkog jezika i književnosti Jasmina Smajić sa prosjekom ocjena 10

[ngg src=”galleries” ids=”30″ display=”basic_thumbnail”].