Modul “Informacijska pismenost”

UNBI - Grb

MODUL “INFORMACIJSKA PISMENOST” ALAT ZA POMOĆ PRI PISANJU SEMINARSKIH I DIPLOMSKIH RADOVA, TE NAUČNO-ISTRAŽIVAČKOM RADU

Kao jedan od ishoda Tempus projekta “Razvoj informacijske pismenosti za cjeloživotno učenje i ekonomiju znanja u zemljama Zapadnog Balkana – RINGIDEA” stvoren je modul za samostalno učenje i vježbu u oblasti informacijske pismenosti. Ovaj modul koristi se za sticanje vještina koje bi studentima, ali i nastavnicima, trebale olakšati pronalaženje relevantnih informacija za pisanje njihovih seminarskih, diplomskih i istraživačkih radova, pružiti im mogućnost za vježbu citiranja različitih izvora u radovima, te za pretraživanje baza podataka. Modul je osmišljen za samostalno učenje, a pristupiti mu se može u svako vrijeme i na svakom mjestu zavisno od potreba korisnika.

Modul “Informacijska pismenost” dostupan je na internet stranici Univerziteta u Bihaću i otvoren je za sve korisnike – http://unbi.ba/images/bosbih_final/bosbih_start.html .

Pozivaju se svi studenti, ali i nastavnici, da pristupe modulu, u sklopu kojeg mogu steći vještine i znanja o najčešćim standardima citiranja, najpristupačnijim bazama podataka i ostalim pitanjima koja su važna za snalaženje i rad u dobu informacija.