CineStar projekcije za studente Pedagoškog fakulteta

Pedagoški fakultet i CineStar Bihać nastavljaju saradnju koja se ogleda u posebnim terminima projekcija (filmova po izboru) samo za studente Pedagoškog fakulteta i s pogodnostima kada su u pitanju studentske karte.

Raspored projekcija za mjesec novembar:

  • 21.11. u 12. 30h – Bohemian Rhapsody*
  • 28.11. u 12.30h – Čudesne zvijeri II*

Zainteresirane grupe mogu se javiti na e-mail adresu Fakulteta (pfb@unbi.ba) ili kolegicama Lejli Ovčini (olejla@hotmail.com) i Šeherzadi Džafić (seherzada.dzafic@unbi.ba).

Projekcije su posebno namijenjene za studente koji slušaju predmete Filmska i RTV kultura, Drama i film i Uvod u kulturalne studije.

____________________
* Bohemian Rhapsody  je biografski film o nastanku legendarne grupe  “Queen“ s autobigorafskim crticama iz života njenoga frotmena Freddieja Mercuryja. Ideja o filmu nastala je prije 12 godina, a punih 8 godina je trajalo snimanje. Otežavajuće oklonosti odnosile su se na odabir glumaca koji bi mogli dočarati uloge inače kontroverznih članova najpoznatije grupe, tako se u prikazu jedne ličnosti nalaze i do tri glumačke uloge koje je uspio objediniti redatelj filma Bryan Singer.

*Film Čudesne zvijeri II nastavak je na prvi dio, a nastao prema knjizi britanske spisateljice J.K.Rowling. Glumačka postava je ostala ista: u glavnim ulogama su Eddie Redmayne, Johnny Depp, Katherine Waterston, Alison Sudol i Dan Fogler, a pojavljuje se još jednom i Ezra Miller (The Flash u ‘Ligi pravde’). Uz njih nastupaju i Zoë Kravitz te Jude Law u ulozi mladog Albusa Dumbledorea. Režiser filma je David Yates, koji je odgovoran za većinu filmova iz opusa o Harryju Potteru.