Učimo i rastemo zajedno

Pedagoški fakultet je mjesto koje pripada svim osobama koje slijede vrijednosti učenja i kvalitetnog obrazovanja, ali i kuća za svako dijete.

Djeca izbjeglice i migranti smještena u PC ”Borići” Bihać posjetili su u utorak, 25.maja 2021. godine Pedagoški fakultet i uživali u sadržajima koje su za njih pripremili nastavnici i studenti našeg Fakulteta. Tom prilikom za grupu djece osnovnoškolskog uzrasta realizovane su aktivnosti psihosocijalne podrške koje će poslužiti ličnom i grupnom osnaživanju za trenutne životne izazove. Nama, organizatorima posjete, jedno ogromno iskustvo o vrijednostima i slavljenju života. Studentima odsjeka za razrednu nastavu i bosanski jezik dugo će mural na zidu biti podsjetnikom na podijeljene priče i podstrek za nove susrete i ljubav prema pozivu. Zato nam je bila čast ugostiti naše goste i na nama svojstven način: učiti zajedno.

Moderatorice aktivnosti bile su doc. dr. Šejla Bjelopoljak, doc. dr. Lejla Ovčina, Arijana Midžić, ass. mr.sc. Nermina Delić, v.ass, Rasema Delić, prof. zajedno sa dekanicom Fakulteta, prof. dr. Vildanom Pečenković.

Posjeta je realizirana u sklopu rada pripremnih odjeljenja formalnog obrazovanja koje provodi Save the Children.