U Kantonalnoj i univerzitetskoj biblioteci obilježen 21.mart – svjetski dan poezije

Studenti Pedagoškog fakulteta, Odsjeka za engleski jezik i književnost, prigodnom poetskom večeri, obilježili su 21.mart – Svjetski dan poezije. U prepunoj čitaonici Kantonalne i univerzitetske biblioteke u Bihaću, studenti su čitali autorsku i poeziju svjetskih pjesnika odabranu pod mentorstvom dr.sc. Sandre Novkinić, v.ass.

Adnan Kurtagić, Neira Lojić, Alen Glišović i Adriana Tomić čitali su svoje stihove pisane na engleskom jeziku, dok su Jasmina Demirović, Amela Hamzić, Neila Elkasović, Amina Veladžić i Dejla Šehić čitali stihove omiljenih svjetskih autora.

Za muzičku pratnju bili su zaduženi studenti Odsjeka za matematiku i fiziku Ivan Jerković i Mirza Mujagić. Why do we write poetry naziv je prigodnog izlaganja studenta Elvina Dervića koji je smisao poetske riječi te značaj poezije približio svojim kolegama studentima i ostalim posjetiocima.

Svjetski dan poezije  UNESCO je proglasio 21.marta 1999. godine s ciljem promoviranja čitanja, pisanja, objavljivanja i poučavanja poezije širom svijeta.