Studentice Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću Sara Rizvić i Ilvana Smajić osvojile bronzu na Svjetskom takmičenju u show danceu

Plesači Sportsko – plesnog centra „Virus“, vratili su se sa Svjetskog prvenstva u show danceu, koje se ove godine održalo u u njemačkom gradu  Riesi. Pod državnom zastavom BiH pred svjetsku plesnu publiku izašlo je 88 takmičara. Oni su se predstavili sa 16 koreografija koje su osvojile plasman na državnom prvenstvu održanom u Bihaću, u junu ove godine. Među njima i 28 djevojčica starostosti između šest i deset godina, koje  su prvi put izlašle na svjetsku plesnu scenu.

Sara Rizvić, studentica Odsjeka za tjelesni odgoj i sport  i Ilvana Smajić studentica Razredne nastave osvojile su brončane medalje u duu,a Sara je u konkurenciji od 67 takmičarki osvojila brončanu medalju u solu. Tim povodom danas ih je ugostila dekanesa Pedagoškog fakulteta,doc.dr. Vildana Pečenković zajedno sa prodekanesom za NIR prof.dr. Zrinkom Ćoralić te voditeljicama Odsjeka za razrednu nastavu, v.as. Samrom Hrnjicom i voditeljicom Odsjeka za tjelesni odgoj i sport, doc.dr. Natalijom Kurtović.

Svoje zadovoljstvo što se trud i rad ipak cijene, danas su izrazile Sara i Ilvana naglašavajući da su jako zadovoljne i cjelokupnim procesom nastave te razumijevanjem profesora za njihove sportske i vannastavne aktivnosti.

Pedagoški fakultet se može ponositi ovakvim uspjesima svojih studenata.