Stipendije za razmjenu studenata sa Wroclaw univerzitetom za prirodne nauke i tehnologiju

Obavještavamo studente Univerziteta u Bihaću da je kroz Erasmus+ program Međunarodna kreditna mobilnost odobreno financiranje dvije stipendije za studente Univerziteta u Bihaću za učešće u razmjeni sa Wroclaw Univerzitetom za prirodne nauke i tehnologiju.

Razmjena se odnosi na zimski ili ljetni semestar akademske 2017/18. godine, a pravo prijave imaju svi studenti našeg Univerziteta koji se obrazuju u jednoj od sljedećih oblasti – građevinarstvo, hemijske nauke, elektrotehničke nauke, zaštita okoliša, informatika, menadžment, mašinstvo, tehničke nauke, matematika.

Iznos stipendija dovoljan je za plaćanje putnih troškova i troškova života na ustanovi domaćinu, a prijava za stipendiranje vrši se preko Ureda za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću.

Informacije o Wroclaw Univerzitetu za prirodne nauke i tehnologiju dostupne su na linku http://dwm.pwr.edu.pl/en/international-students/exchange-erasmus/incoming/erasmus-ka107a

Sve detalje i podršku pri prijavi, studenti mogu dobiti u Uredu svakim radnim danom od 8.00 – 16.00h, ili putem maila dzalila.muharemagic@unbi.ba i alma.bosnic@unbi.ba.