Promocija ERASMUS+ projekta eTwinning

U skladu sa Memorandumom o saradnji potpisanog između Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću i Agencije za predškolsko, osnovno i srednje obrazovanje kao Državne organizacije za podršku eTwinning, Pedagoški fakultet je 10. marta 2023. godine bio domaćin promocije ERASMUS+ projekta eTwinning u Bosni i Hercegovini.

Promotori ERASMUS+ projekta eTwinning bile su Fatima Kličić, ambasador eTwinninga u Bosni i Hercegovini i prof.dr. Karmelita Pjanić, ITE (Initial Teacher Education) ambasador. Prisutnima se, u ime Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću obratio prof. dr. Edin Dupanović, prodekan za nastavu.

Promociji su prisustvovali studenti i nastavnici Pedagoškog fakulteta, predstavnici tima koji učestvuje u aktivnostima kurikularne reforme USK, te predstavnici Javne ustanove Pedagoški zavod Unsko-sanskog kantona. 

Pokretanje ERASMUS+ programa, koje finansira EU, te pokretanje ESEP platforme  dio je strategije Evropske unije za promovisanje većeg broja mogućnosti za učenje, umrežavanje i uspostavljanje saradnje sa kolegama iz Evrope.