Pedagoški fakultet u posjeti Prvoj srednjoj školi Cazin, najvećoj srednjoj školi na Kantonu

Prva Srednja škola Cazin, po broju smjerova ali i učenika koji je pohađaju (i iz drugih gradova), predstavlja najveću srednju školu na Unsko-sanskom kantonu.

Predstavnici Pedagoškog fakulteta bili su u posjeti ovoj školi kako bi prenijeli informacije o Pedagoškom fakultetu, mogućnostima i uvjetima studiranja te kako bi učenicima omogućili izradu testova profesionalne orijentacije.

S obzirom da su ovi učenici već upisom u srednju strukovnu školu imali predispozicije čime bi se bavili, test profesionalne orijentacije, na njihovo iznenađenje, potvrdio je već ono što su odabrali, ali i za one neodlučne pokazao da postoje predispozicije za bavljenje društvenim, humanističkim i prirodnim usmjerenjima, a koje nudi Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću.

Na obostrano zadovoljstvo, neki od učenika su se odlučili prijaviti za studiranje na nekim od smjerova Pedagoškog fakulteta, koji će im u narednom periodu ponuditi još neke aktivnosti kako bi oni neodlučni učenici imali vremena donijeti i konačnu odluku.