Pedagoški fakultet i COI Step by Step potpisali Memorandum o razumijevanju

Pedagoški fakultet Univerziteta u Bihaću i Centar za obrazovne inicijative Step by Step, potpisali su danas u Bihaću Memorandum o razumijevanju, kojim su potvrdili spremnost za dugoročnu saradnju u oblastima od zajedničkog interesa.

Dekanica Pedagoškog fakulteta prof.dr. Vildana Pečenković  i izvršni direktor Centra za obrazovne inicijative Step by Step Nedim Krajišnik izrazili su dobru volju na obezbjeđivanju teorijsko-praktične paradigme kvalitetnog obrazovanja, poboljšanja kvaliteta odgoja i obrazovanja u douniverzitetskom obrazovanju, razvoju nastavničkih kompetencija shodno standardima kvaliteta te kontinuirano unapređenje nastavničke profesije kroz smislene aspekte djelovanja obje strane.

COI Step by Step će uz podršku Pedagoškog fakulteta realizirati niz aktivnosti usmjerenih na  profesionalizaciju i promociju nastavničke profesije kroz dodjelu nagrada i priznanja za najinovativnije nastavnike i stručne saradnike te različite kampanje i promocije usmjerene na podizanje svijesti o značaju nastavničke profesije.