Humanity in Action Bosna i Hercegovina: Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima

HIA_Logo_twitter

Humanity in Action Bosna i Hercegovina
objavljuje poziv za učešće u projektu

POTICANJE DEMOKRATSKIH VRIJEDNOSTI
I AKTIVNOG GRAĐANSTVA MEĐU MLADIMA

Humanity in Action BiH petu godinu zaredom organizuje projekat “Poticanje demokratskih vrijednosti i aktivnog građanstva među mladima”, uz podršku National Endowment for Democracy (NED). Program je fokusiran na transfer znanja o demokratskim principima i ljudskim pravima, stimulisanje kritičkog razmišljanja o osjetljivim pitanjima u društvu, te poticanje razvoja komunikacijskih i istraživačkih vještina učesnika. Poziv se primarno odnosi na studente prve i druge godine dodiplomskog studija na svim visokoškolskim ustanovama u Bosni i Hercegovini, ali i prijave studenata sa viših godina će se uzeti u razmatranje.

Program se sastoji iz sljedećih komponenti:

pdviagmm-promo-materijal

 

  • Implementacija grupnih projekata (april – juli 2017. godine) uz primjenu znanja i vještina koje su učesnici stekli u prethodnim fazama programa.
  • Individualno istraživanje (decembar 2016. – februar 2017. godine) će omogućiti učesnicima da uz dodijeljenog mentora istražuju pitanje od njihovog interesa koje se u širem smislu odnosi na postojeće prepreke koje onemogućavaju efikasno učešće mladih u njihovim zajednicama, odnosno na primjenu diskriminacije ili kršenja ljudskih prava mladih.
  • Devetodnevni edukacijski program u Sarajevu (3. – 11. decembar 2016. godine) prvenstveno ima za cilj prenošenje znanja o različitim modelima demokratije, demokratskim vrijednostima, osnovnim postulatima aktivnog građanstva i demokratske političke kulture, ljudskim pravima, acionalizmu i identitetu, te omladinskom aktivizmu.
  • Trodnevni trening u Neumu (mart 2017. godine) predstavlja priliku za prezentaciju istraživanja i razvoj vještina iz oblasti projektnog i finansijskog menadžmenta.
  • Promocija rezultata grupnih projekata (juli – august 2017. godine) u medijima i lokalnim zajednicama u kojima su implementirani.
  • Završna ceremonija u Sarajevu (septembar 2017. godine) sa dodjelom certifikata i prezentacijom realizovanih projekata.

Sve troškove snosi organizator.
Prijavite se do 6. novembra 2016. godine preko formulara koji se nalazi na linku:
https://humanityinaction.wufoo.com/forms/obrazac-za-prijave-na-pdviagmm-201617/
Više informacija na:
http:// www.facebook.com/PDVIAGMM
E-mail: m.omercehajic@humanityinaction.org
SKENDERIJA 33 | SARAJEVO, 71000 | BiH
TEL +387 33 218 281 | bosnia@humanityinaction.org
HUMANITYINACTION.ORG