Gostujuće predavanje Dr. Kelly Witter

Pedagoški fakultet Bihać, u saradnji sa Američkom ambasadom poziva Vas da prisustvujete gostujućem predavanju dr. Kelly Witter u četvrtak, 18. aprila 2019. godine s početkom u 9:00 u Učionici br. 1.

Dr. Kelly Witter, znanstveni saradnik iz Agencije za zaštitu okoliša SAD-a, održaće gostujuće predavanje o zagađenju zraka, učincima koje ono ima na zdravlje i okoliš, kao i aktivnostima koje mladi mogu poduzeti kako bi se smanjilo onečišćenje zraka i njihova izloženost istom.

Također će biti upriličena radionica za studente Odsjeka za engleski jezik i književnost i Odsjeka za razrednu nastavu s ciljem podizanja svijesti o važnosti ljudskog zdravlja i zaštite okoliša, ali i efektima klimatskih promjena.

 

PEDAGOŠKI FAKULTET (UČ. BR: 1)

četvrtak, 18. april 2019.

 

9:00 – 10:30 

iGENERATE: The Game of Energy Choices

 

This board game teaches the costs and benefits of different types of fuel for electricity and home heating and is based on an energy model used by EPA scientists to optimize cost, air quality, and impacts on climate change. Needs computer with PowerPoint/Excel and a projector.  Odsjek za engleski jezik i književnost
10:45 – 11:30 Health Benefits of Ecosystems

 

This interactive group activity demonstrates the health benefits that Ecosystems (wetlands, forests, farms, and cities) can provide and how these benefits connect to systems in the human body. Odsjek za razrednu nastavu