Čestitka povodom Dana državnosti i obavijest o neradnim danima

 

25. novembra 1943. godine, na prvom zasjedanju ZAVNOBiH-a u Mrkonjić Gradu usvojena je Rezolucija ZAVNOBiH-a, u kojoj je izražena odlučnost naroda BiH da njihova zemlja, bude zbratimljena zajednica u kojoj će biti osigurana puna ravnopravnost svih naroda i narodnosti u BiH.
Tokom historije, Bosna i Hercegovina je odolijevala nasrtajima onih koji su nastojali urušiti njen teritorijalni integritet i suverenitet. No, uprkos tome naša borba je pokazala da u jedinoj domovini Bosni i Hercegovini ima prostora za sve njene narode bez obzira na nacionalnu i vjersku pripadnost. Međusobnim uvažavanjem i razumijevanjem ćemo doprinijeti jačanju države, solidarnosti i izgradnji bolje budućnosti.

Ovim putem, svim građanima naše države, a posebno studenticama i studentima, upućujemo čestitke povodom 25. novembra Dana državnosti Bosne i Hercegovine, sa željom da obilježavanje ovog datuma u nama probudi i izgradi osjećaj odgovornosti i spremnosti za očuvanje i izgradnju naše domovine.

 

Prof.dr. Vildana Pečenković,
dekan Pedagoškog fakulteta

 

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

Povodom Dana državnost Bosne i Hercegovine a po preporuci Ministarstva zdravstva, rada i socijalne politike Unsko-sanskog kantona 25. i 26. novembar 2021. godine su neradni dani.