Asocijacija studenata Pedagoškog fakulteta organizira grupni odlazak na projekciju filma ”Čudo”

Rijetko nailazimo na film dovoljno snažan da potakne odrasle i mlađe gledatelje da vide svijet na drugačiji način. Film Čudo, nastao na temelju istoimenog bestselera R.J. Palacia, upravo to postiže. Priča je to o 10-godišnjem dječaku Augustu koji mora živjeti s teškim genetskim poremećajem zbog kojeg od rođenja ima unakaženo lice i glavu. Auggie je bio na čak 28 operacija zbog kojih nije normalno mogao pohađati školu, no s 10 godina roditelji ga ipak upisuju u 5. razred. S odlaskom u školu dolaze Auggiejevi i strahovi njegovih roditelja o tome kako će biti prihvaćen u školi i razredu.

Film je povezan s budućom strukom naših studenata i vezan za nekoliko predmeta koje imaju tokom studija. Ovo je jedinstvena prilika da tokom akcije „Mjesec čuda u CineStaru“, a u sklopu koje u svim CineStar kinima škole i fakulteti mogu organizirano pogledati film Čudo za samo 3,50 KM, dok profesori ostvaruju pravo na besplatnu ulaznicu.

Odlazak je predviđen za iduću sedmicu, dok bi tačan termin odredili nakon što dobijemo konačan broj studenata radi lakše organizacije.

Molimo studente da se jave zamjeniku Asocijacije studenata PF-a (po odsjecima i godinama) te obavijeste o broju zainteresiranih za odlazak na projekciju filma.

Kuduzović Dino  061/ 595-726