Promotivne aktivnosti Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću

 

Posjetom I i II srednjoj školi Cazin, Pedagoški fakultet je ove sedmice počeo promotivne aktivnosti u svrhu upoznavanja maturanata s mogućnostima i uvjetima studiranja na sedam fakulteta Univerziteta u Bihaću i sedam odsjeka Pedagoškog fakulteta.

Pored upoznavanja s mogućnošću studiranja, nastavnici Pedagoškog fakulteta održali su motivaciono predavanje za učenike II srednje škole te upoznali učenike I srednje škole kako pravilno napisati CV ili kako se pripremiti za intervju za posao.

 

Povratne informacije učenika koji su prisustvovali predavanjima su pozitivne, a Pedagoški fakultet je ostavio mogućnost svim zainteresiranim kandidatima da posjete Univerzitet i Fakultet u periodu Otvorenih vrata.

 

U narednim danima Pedagoški fakultet će nastaviti promotivne aktivnosti u drugim srednjim školama, pri čemu će pored promocije Fakulteta nastojati dati i druge edukativne sadržaje, kao što su radionice povodom Svjetskog dana knjige simboličnog naziva „Čitam, dakle postojim”. Sve su to indikatori kako Pedagoški fakultet, pored promotivnih aktivnosti nastoji opravdati funkciju vodeće institucije kada je u pitanju obrazovanje.