Poema Pounja i Smaragdno slovo – najbolja pjesma i priča o rijeci Uni 2019. godine

Pozivamo sve naše najdraže Unoljupce, bez obzira na profesionalno, teritorijalno ili bilo koje drugo ograničenje da učestvujete na literarnom takmičenju te se prijavite na Konkurs “Poema Pounja i Smaragdno slovo – najbolja pjesma i priča o rijeci Uni 2019. godine”.

Učešćem na ovom konkursu podstičemo promoviranje ljepota rijeke Une, razvijamo svijest o zaštiti ove evropske ljepotice, ali na isti način promoviramo literarne talente kod autora.

Ovo literarno takmičenje je kako pjesničkog, a tako i proznog karaktera.

Ukoliko stručni žiri vašu pjesmu ili priču izabere među dva najbolja rada, osvojit ćete i jednu od dvije vrijedne nagrade:

 

Kategorija pjesme:

  1. mjesto – 500 KM
  1. mjesto – noćenje za dvije osobe u Seoskom domaćinstvu “Čardaklije” uz priliku jahanja konja za dvije osobe

 

Kategorija priče:

  1. mjesto – 500 KM
  1. mjesto – noćenje u luksuznim apartmanima “Oeneus” kod Japodskih otoka uz jednodnevno rentanje bicikala za dvije osobe

 

Pjesme i priče šaljite isključivo na e-mail adresu: 

udruzenjeabc@gmail.com

U razmatranje uzimamo isključivo radove pristigle putem e-maila.

Glavna odrednica vaših radova mora za fokus imati unski motiv, bez toga rad neće biti razmatran.

Stručni žiri je u sastavu: Vildana Pečenković, Dženana Selimović, Almira Džanić, Mersina Mujagić i predsjednik komisije Nedžad Ibrahimović.

 

Svi vi koji ste zaljubljeni u unsku ljepotu, makar da ste je vidjeli samo jednom u životu, jer samo jednom i jeste dovoljno, svi vi koji strepite za njenu sigurnost i koji radite na očuvanju njenih ljepota, svi vi koji uživate u njenim blagodatima, svi vi koji se borite za njeno čisto lice, svi vi koji se ponosite što je znate, sve pjesničke i pripovjedačke duše, dobrodošli ste da riječima opišete njenu ljepotu i vašu ljubav prema njoj da je pjesmom i pričom odbranite od bilo kojeg zla i da za svo zadovoljstvo koje ona pruža nama joj uzvratimo zapisanim mislima koje će zauvijek čuvati njenu ljepotu.

 

Možete poslati samo jedan rad za jednu kategoriju, dakle najviše možete poslati jednu pjesmu i jednu priču ili samo pjesmu ili samo priču.

Uz Vaš rad u e-mailu je potrebno dostaviti i lične podatke: ime i prezime, datum i mjesto rođenja, adresa stanovanja i broj telefona.

Svi pristigli radovi će bez selektiranja biti objavljeni na facebook fun page stranici I love Una.

 

Da bi radovi postali dio konkursa moraju govoriti o rijeci Uni, motiv može biti njena ljepota i vaš dojam ili impresija iste ili iskazana ljubav prema njoj, možete radom poslati kritične poruke, možete odabrati stil koji god želite, jedino što jeste važno je da u vašem fokusu bude ona – Jedina!

Pored eksponiranja unskih ljepota, važno nam je motivisati autore na stvaralački rad te promovisati i njihove talente.

 

Pedeset djela za koje stručni žiri odluči da su najbolji bit će izloženi na izložbi o čijem datumu i mjestu izlaganja ćemo sve vas informisati kasnije.

 

Stručni žiri će razmatrati sve pristigle pjesme i priče te odabrati po dva pobjednička djela u svakoj kategoriji.

 

Konkurs ostaje otvoren tačno do 1. juna ove godine, zakašnjeli radovi neće ulaziti u razmatranje.

Napomena:

Slanjem radova za učešće na konkursu učesnik garantuje da se radi o autorskom djelu.

Ukoliko treća strana bude potraživala prava na radove učesnik koji je poslao iste preuzima odgovornost.

 

ORGANIZATOR UDRUŽENJE ABC