Na svjetskom prvenstvu u showdance-u studenti Pedagoškog fakulteta ostvarili značajne rezultate

U periodu od 21. do 26.11.2016. godine u njemačkom gradu Riesa, u organizaciji Internacionalne plesne organizacije, održano je svjetsko prvenstvo u showdance-u.

Na natjecanju je učestvovalo preko stototinu učesnika iz više od dvadeset zemalja svijeta, a Bosnu i Hercegovinu je predstavljao plesni klub Virus iz Bihaća. Članovi Virusa su se kao i svih prethodnih godina i ovaj put vratili sa natjecanja sa zapaženim rezultatima.

U duo kategoriji, brončanu medalju i treće mjesto osvojili su Elvedin Šiljdedić i Sara Rizvić, oboje studenti Pedagoškog fakulteta Univerziteta u Bihaću.

Elvedin je uspješan student IV godine Odsjeka za engleski jezik i književnost, dok je Sara II godina na Odsjeku za tjelesni odgoj i sport. Našim studentima ovo nisu niti prve niti najznačajnije nagrade koje su osvojili baveći se showdance-om, jer se sa svakog takmičenja vraćaju sa ostvarenim rezultatima.

Na takmičenju u Riesi učestvovali su i Edin Maglajlić te Amar i Irman Kličić, studenti Odsjeka za tjelesni odgoj i sport te Ilvana Smajić, studentica II godine Odsjeka za razrednu nastavu.

1 2 3 4

 

 

Leave a Reply