Stipendije Republike Mađarske

downloadMinistarstvo civilnih poslova BiH nam je dostavilo obavijest o objavljenom III Pozivu za podnošenje aplikacija za dodjelu stipendija Stipendium Hungaricum u akademskoj 2015/2016 godini (prvi semestar). Poziv, lista dostupnih kurseva i aplikacioni formular možete preuzeti na dole navedenim linkovima.

Za akademsku 2015/2016 godinu, za bh drzavljane biće dostupno 50 stipendija za I i II ciklus studija iz oblasti agrikulture, prirodnih nauka, studija tehničkih, tehnoloških i ekonomskih nauka, te stipendije za doktorski studij na engleskom jeziku iz svih oblasti studija.

Napominjemo da od ove godine aplikanti moraju izvršiti registraciju i podnijeti aplikaciju putem internet stranice www.stipendiumhungaricum.hu, a istu dokumentaciju navedenu podnesenu na pomenutoj internet stranici, uključujući aplikacioni formular, treba dostaviti i u Ured za međunarodnu saradnju Univerzitetu u Bihaću elektronskim putem na e-mail adresu alma.bosnic@unbi.ba kako bi je mogli proslijediti Ministarstvu civilnih poslova.

Krajnji rok za podnošenje aplikacija je 30.april 2015.godine.

Aplikacije moraju biti na engleskom jeziku, a nepotpune i neblagovremeno dostavljene aplikacije neće biti uzete u obzir.

Aplikacija

Lista dostupnih programa

Poziv