Poziv za prijavu na CEEPUS program razmjene

11201_ceepus_program_razmjene_studenata_i_profesora_srednje_i_jugoistocne_europeObavještavamo Vas da je u sklopu CEEPUS programa razmjene, do 15. juna 2015. godine otvoren poziv za apliciranje mreža za zimski semestar putem on-line sistema na www.ceepus.info. S obzirom da Pedagoški fakultet u ovom programu učestvuje s jednom mrežom „Slavenska filologija i njeni kulturalni konteksti” za koju je koordinator Univerzitet u Gracu (www.gewi.uni-graz.at/slaw ), a partneri 19 ustanova iz 14 zemalja (zastupljenost skoro svih država članica CEEPUS mreže), pozivaju se svi zainteresirani nastavnici i studenti da se prijave na kratke i duže razmjene, te kratke posjete na jednu od partnerskih zemalja. Cilj mreže je razmjena kulturnog nasljeđa i metodoloških pristupa filologiji i slavenskim jezicima, a pravo prijave imaju studenti i nastavno osoblje slavenske grupe predmeta, kao i svih jezičnih oblasti
Rok za prijave je 15. juni 2015. godine, a sve dodatne informacije dostupne su na mail dzalila.muharemagic@unbi.ba ili direktno u Uredu za međunarodne saradnje Univerziteta.
Prilika za studente ostalih fakulteta jeste u Freemovers stipendijama (stipendija koje nisu vezane za određenu mrežu), a rok za prijave za ove stipendije je do 1. jula 2015. godine. Zemlje koje za zimski semestar nude Freemover stipendije su Bugarska, Hrvatska, Slovačka, Moldavija i Mađarska.