Pokretna EURAXESS prezentacija na Univerzitetu u Banjoj Luci

EuraxessU periodu od 03.03. do 28.04. 2014. godine, Europska Komisija u saradnji sa Univerzitetima i nacionalnim EURAXESS mrežama provodi kampanju u cilju podizanja svijesti istraživača o EURAXESS incijativi. U cilju promovisanja mobilnosti istraživača, EURAXESS autobus će putovati kroz 20 europskih zemalja i zaustavite se u 29 gradova. Autobus će se zaustaviti na različitim univerzitetima, gdje će biti organizovani događaji za podizanje svijesti mladih istraživača u saradnji sa lokalnim EURAXESS centrima.

EURAXESS Roadshow promotori zajedno sa lokalnim EURAXESS osobljem će pokušati da prenesu poruke koje se odnose na mobilnost i razvoj karijere direktno na ciljnu publiku u poznatom okruženju. Na svim stanicama EURAXESS autobusa biće direktan pristup informativnim pultovima i EURAXESS timovima, koji će ponuditi dostupne usluge i objasniti kako da se iskoriste za unapređenje istraživačkih karijera. U autobusu će biti postavljen profesionalni aparat za digitalno fotografisanje gdje će istraživači moći svoj CV direktno prikačiti na EURAXESS Jobs portal i time omogućiti poslodavcima da ih pronađe i kontaktiraju. Iz tog razloga studenti i istraživači mogu da ponesu svoj CV na USB-u!

Pored toga, biće organizovane interaktivne radionice sa stručnjacima gdje će se govoriti o načinima traženja posla, razvoju karijere, mobilnosti, finansiranju, itd.

EURAXESS autobus će Univerzitet u Banjoj Luci posjetiti 02. 04. 2014. godine u periodu od 10:00 do 16:00.

Sve aktivnosti će se dešavati u okviru ovog vremenskog perioda, na parkingu ispred Filozofskog fakulteta Univerziteta u Banjoj Luci, te u svečanoj Sali Rektorata. Nakon programa je planiran koktel.