Obavijest o stipendijama za praksu u Njemačkoj 2016. godine

imagesOd predstavništva Njemačke privrede smo zaprimili informacije o programu stipendija Njemačke privrede za 2016. godinu. Cilj programa je da se studenti i apsolventi upoznaju sa organizacijom, poslovnim procesima i funkcionisanjem velikih i uspješnih kompanija, kako bi to znanje i iskustvo prenijeli kroz svoj budući radni angažman u BiH. U okviru ovog programa, studenti viših semestara, apsolventi, kao i oni koji su završili studij i stekli prvo radno iskustvo, imaju priliku apsolvirati praksu u prestižnim njemačkim kompanijama u trajanju od 3 do 6 mjeseci. U programu učestvuju njemačke firme iz različitih oblasti kao što su ekonomija, finansije, energetika, automobilska industrija, elektrotehnika, informatika, mediji/germanistika, projektni menadžment, zaštita okoliša, arhitektura, građevina, poljoprivreda i druge.

Program finansira Vlada SR Njemačke uz koordinaciju Odbora njemačke privrede za istočnu Evropu. Program obezbjeđuje smještaj, putne troškove, zdravstveno osiguranje za vrijeme boravka u Njemačkoj, te mjesečni džeparac.

Apliciranje je moguće od 01.10 do 15.11.2015. godine. Više informacija i online prijave: www.stipendienprogramm.org.

 

U slučaju da imate dodatnih pitanja, molimo Vas da se obratite u Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću na e-mail: alma.bosnic@unbi.ba ili Predstavništvu njemačke privrede u Bosni i Hercegovini na e-mail: sanjin.purgic@ahk.ba.