Freemover stipendije u okviru CEEPUS III programa

11201_ceepus_program_razmjene_studenata_i_profesora_srednje_i_jugoistocne_europeUniverzitet u Bihaću kao partnerska ustanova u CEEPUS III programu poziva sve zainteresirane studente i nastavno osoblje da se prijave za razmjenu na neki od univerziteta u zemljama CEEPUS III programa: Albanija, Austrija, Bugarska, Hrvatska, Češka, Mađarska, Makedonija, Moldavija, Crna Gora, Poljska, Rumunija, Srbija, Slovačka, Slovenija i Kosovo.

Trenutno je u okviru ovog programa otvoren poziv za Freemover razmjene, tj. razmjene gdje studenti i nastavnici sami odabiru ustanovu u jednoj od ovih zemalja i apliciraju za ostvarivanje mobilnosti. U ovoj kategoriji moguće je ostvariti razmjenu kao student za period od 3 mjeseca, kao student za kratku posjetu od minimalno 10 dana za istraživanje u izradi master ili doktorske teze, i nastavnik – na period koji bude dogovoren sa ustanovom domaćinom.

Stipendije za razmjenu pokrivaju troškove boravka i putne troškove, a visina stipendija zavisi od zemlje domaćina. Prijave za razmjenu se vrše putem online CEEPUS III portala https://www.ceepus.info/default.aspx . Rok za prijave je 30. novembar 2015. godine.

Za dodatne informacije i pomoć pri aplikaciji obratite se u Ured za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću, na mail dzalila.muharemagic@unbi.ba i alma.bosnic@unbi.ba .