Drugi poziv za stipendije u okviru Erasmus Mundus EUROWEB+ projekta

downloadObaviještavamo Vas da je otvoren drugi poziv za stipendije u okviru Erasmus Mundus EUROWEB+ projekta. Erasmus Mundus EUROWEB+ projekat se finansira sredstvima Evropske Unije sa ciljem uspostavljanja akademske mreže razmjene između država EU i država Zapadnog Balkana. U projektu učestvuje 9 univerziteta iz EU i 9 univerziteta iz država Zapadnog Balkana.

Univerzitet “Džemal Bijedić” u Mostaru, Univerzitet u Sarajevu i Univerzitet u Banjoj Luci su partneri u ovom projektu i svi studenti, akademsko i administrativno osoblje ovih univerziteta pripadaju ciljnoj grupi 1 (TG 1).

Studenti ovih univerziteta koji su završili svoj studij, kao i studenti drugih univerziteta iz BiH, u koje spada i Univerzitet u Bihaću a koji nisu partneri projekta, pripadaju ciljnoj grupi 2 (TG2), a studenti koji mogu dokazati svoj status pripadanja ugroženim grupama iz socijalnih ili političkih razloga su ciljna grupa 3 (TG3). Pošto Univerzitet u Bihaću nije partner projekta, studenti našeg Univerziteta se mogu prijaviti na TG2: Master studij i TG3: Dodiplomski i master studij. Prijava na stipendije se vrši isključivo na univerzitete  iz Evropske unije.

Aplicira se putem online prijave na http://www.mrtc.mdh.se/eurowebplus/application/applicant/

Rok za apliciranje po drugom pozivu je 24.08.2015.godine.

Za sve nejasnoće oko same prijave za dobivanje ovih stipendija, slobodno se obratite Uredu za međunarodnu saradnju Univerziteta u Bihaću, tel: 037/222-022 ili na e-mail adrese: alma.bosnic@unbi.badzalila.muharemagic@unbi.ba.